~ Batch 2 ~

20/01/2012 at 8:50 am (black, blue, butterfly, cotton, cute, kain, shopping bloq)

Cotton Sateen – RM90

kain bidang 57-60″
3.5m

 

 

 

 

Permalink Leave a Comment

Im Back in Business . . . . ^_^ . . Batch 1 . .

07/01/2012 at 7:46 pm (black, blue, chocolate, cotton, cute, dania, kain, polkadot, shopping bloq, stripe)

Batch 1 – Sweet Cotton

** Code kain ada dibwh setiap gambar . . .

BP Cute Cotton
Price : RM 60.00

BP Cute Cotton – 01
Price : RM 60.00
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

BP Cute Cotton – 02
Price : RM 60.00
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

BP Cute Cotton – 03
Price : RM 60.00
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

BP Cute Cotton – 04
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

BP Cute Cotton – 05
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

SP Cute Cotton
Price : RM 60.00

SP Cute Cotton – 01
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

STP Cute Cotton – 05
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

STP Cute Cotton
Price : RM 65.00

STP Cute Cotton – 01
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

STP Cute Cotton – 02
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

STP Cute Cotton – 03
Price : RM 65.00
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

STP Cute Cotton – 04
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

STP Cute Cotton – 05
(SOLD)
Postage :
+RM7 (SEMENANJUNG)/SEPASANG
+RM10 (SABAH/SWAK)/SEPASANG

Permalink Leave a Comment

~ update

26/11/2009 at 5:14 am (Uncategorized)

adoi la… lame nye aku x update blog nie… bz tul melayan kerenah anak2 dan adik kt umah nie… riuh rendah umah nie dgn suare jeritan aku + jeritan anak2 + bebelan aku = sgt la kecoh….. so ape yg menarik???? 1stly, ayah dan mak alhamdulillah sihat di mekah…. cuaca sgt agak panas dan berdebu… tp dlm kepanasan tu, diorg alhamdulillah xrasa cikit panas n berpeluh pn… betapa indahnye tanah suci… so ari nie ayah ngan mak akan berangkat ke Arafah utk menunaikn ibadat haji… harap semuanya berjln seperti yg telah dirancang dan diredai oleh NYA….

so selama 3 hari aku, baby dan adik sgt gembira sbb dpt meluangkn masa dgn hubby a.k.a papa tercinta… kejap tul rasa masa berlalu… 3 hari rasa cm 3 jam… dlm 3 ari byk gak bende yg kitorg buat…. salah satu yg wajib, melayat ke rumah atok ngan awo double DQ… menarik…. atok ade belikn sumting utk baby… jeng3…. nk tau ape??? atok belikn jip utk baby… best sgt… aku yg jd geram nk naik… terlalu seronok smpi berlaku xcident kecik la… hahahah…. lawak sgt…. ptg tu mak buat mee siam… walawei… lazat sgt…. 1st time aku rasa recipe dr singapore nie… pasni bole la mintak mak buatkn lg… bertmbh aku mkn… mane perut nie x membuncit… adoi la…. so utk adiah baby tu, ade vidoe yg sempat aku rakam….

cm korg nmpk dlm video tuh, papa baby yg naik syok main kete tuh… xcident tu aku x sempat nk rakam tp ade bunyi je la… ok la kn… huhu… abis pasu awo… =p

so keesokkn ari nye, last day spent time ngan papa, kitorg lpk umah je… cume kuar utk lunch je kt noodle station… otw blk, sempat amik gambo comel adik…. sweet sgt anak mama nie… dh mkin besar pn… alhamdulillah….

gambar agak shaking sbb masa amik kte tgh gerak… tp adik tetap comel.. pandai anak mama posing… huhu

Permalink Leave a Comment

~ 10/11/2009 ~ Happy 3 month birthday….

09/11/2009 at 5:34 pm (Uncategorized)

ari nie, tarikh nie, genap la 3 bln puteri bongsuku (buat masa nie), Damia Qismina…. dh 3 bln masa berlalu… adik pn dh mkin besar… makin comel… mkin ikut muke aku… huhu… keras la anak aku nti…

so perubahan dlm masa 3 bln…. byk yg nmpk pembaharuan… adik dh pandai main… gelak ketawa.. galak bersembang… aku yg mama nye pn kagum sbb adik pantang diajak bersembang… terus die layan… byk bende yg adik ngadu…. harap2 yg baik2 je la ye adik… huhu… pastu adik dh start blaja mandi air sejuk… tp bergantung pd suhu air gak la… kalo rasa ari tu air sejuk sgt, tgn adik pn sejuk, mama still mandikan dgn air suam… saje nk biasekn adik dgn air sejuk… ehehehe…

30102009092

baby lak, mulut mkin galak… nk berckp tp xde bunyi… merapu je yg kuar… tp bkn sume la… baby dh pandai panggil ‘adik’… pastu ari tuh baby ckp ‘buat nie’ kt mama smbil tunjuk cermin cabinet tv disuruh tutup… comel sgt… kalo nmpk ayah chik nye pegang camera, terus die posing… cute sgt… tp yg mama geram, baby mkin lasak… abis sume bende nk dipanjat, cube… ade org kte, bdk2 tgh nk blaja… so biarkn je… abis kalo biarkn, bile nye die nk tau bende tu xleh main? cmne die nk tau adap bile bertandang ke rumah org lain??? kdg2 hilang gak sabar aku… huhu… dh cube control tp bile baby buat perangai xkena masa, mama jd lupe diri… pastu pasti nyesal… mengalir air mate bile baby tdo… tu la org kte kasih seorg ibu kn… tu bile sendiri yg marah… ape la agaknye jd bile org lain marah anak kte kn… huhu… hanye ibu2 je yg phm perasaan tu…

IMG00109-20091108-1752

12644_155370284566_618064566_2426422_1266440_n

ok… dikesempatan nie, kebetulan tarikh pn same, aku nk wish HAPPY BIRTHDAY utk abg aku….. Muhamad Hafez Bin Kamaruddin… semoga panjang umur dan dimurahkn rezeki….

Permalink Leave a Comment

~ Starting Bisness ~

03/11/2009 at 2:22 am (Uncategorized)

setelah sekian lame mendiamkn diri dlm bidang bisness nie, akhirnye aku kembali aktif… cume kali nie aku x lg menjual kain pasang utk baju kurung… kali nie aku menjual pakaian wanita… meh la ramai2 tgk blog aku… g bhgn pages > baju..  harap berjalan lancar… ^_^

Permalink 2 Comments

Akhirnya~

30/10/2009 at 3:40 pm (Uncategorized)

Alhamdulillah… akhirnya dijemput juga 2 umatnya ke cana…. sape??? kemana??? ayah dan emak ku akhirnya terime juga surat panggil menunaikan haji… syukur sgt2…

sebenarnya, aku agak panas dgn cara pengurusan tabung haji…. mane taknye… panggil last minute.. seminggu sblm tarikh penerbangan bru tau dpt g.. tu pn mak aku cube cal… nasib gak la ayah ngan emak dh buat persediaan awal… tp kate mak aku, xpe lah… mungkin belum masanya… bile dpt tau je permohonan mereka diterima, tuhan saje la yg tau cmne perasaan diorg… syukur…..

walaupapepn, aku harap ayah dan emak aku semoga selama g ngan selamat pulang… same2 la kte berdoa k…. ^_^

Permalink Leave a Comment

Cartoon

17/10/2009 at 8:18 am (Uncategorized)

2 cartoon favorite dania… kalo tgk sure dok diam… huhu…. jom layan lg2 thema…

Permalink Leave a Comment

Kagum!!!

15/10/2009 at 5:57 pm (Uncategorized)

Hebat ciptaan Tuhan…. Kagum aku… actually aku terlintas nk download video nie lps bersembang2 dgn Cik Bi (aunty aku) pasal swimming lesson yg die ajar kt anak2 die start dr diorg 4 bln… dengar cm x caye je kn tp bile tgk sendiri video nie, sah mmg menakjubkn….

bile tgk, rasa kesian dgn baby yg kecik tuh… ade yg menangis… bagaikan kena paksa… ade 1 video tu die campak je baby dlm 8 bln dlm air… nangis2 baby tuh… tp terapung la baby tuh…. then die angkat… x smpi 3 minit, dibaling nye blk bdk tuh… takut tgk… tp tu la… kalo nk ajar, biar dr kecik… didikan dr kecik diorg akan igt smpi besar… aku tertanya-tanya…, kuatkan aku utk ajar anak aku sama cm dlm video tuh… sdgkn baby berdiri atas meja pn aku dh terjerit2 takut jatuh, nie kn pulak nk lpskn dlm air cmtu je… seronok kalo aku ade kekuatan utk ajar diorgswim cmtu… bkn utk dibanggakan tp utk kesenangan diorg bile besar nti… aku skrg pn xreti berenang…

sape2 yg ade kekuatan fizikal dan mental, try la ajar anak swim dr baby… senang… cm cousin aku, umur sthn dh xnk mandi kt baby pool… terus terjun kt adult pool… kagum… tu la tanda2 kebesaran kuasa tuhan….

** sume ciptaan nya begitu sempurna… ^_^

Permalink Leave a Comment

Lepak-Lepak

14/10/2009 at 7:37 am (Uncategorized)

al kisah…. taibbbbb…… al kisah tersebut la kisah sang kancil datang beramai2 mengadap duli yang maha mulia sultan firaun…… opsssss…… mane firaun pakai sultan….. taibbbbbbbbbbbbb…. huhu…. so, semlm, cholan (kwn hubbyku) dtg ke kelantan atas urusan kerja… so alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan…. berjumpe la kitorg…. yg best nye, hubby ku kte, kalo kt KL, cikit nye susah nk jumpe…. bile jauh n kt kelantan bru la leh jumpe… cholan merupakan kwn hubby ke sejak zaman mandi lumpur lg… sahabat karib la… so smlm smpt la hubby ku lpk2 sembang2 dgn cholan… manakala, aku lak kena mengejar2 baby yg lasaknya hanya tuhan saja yg tahu… huhu….

13102009985

tu la cholan yg dimaksudkn…. yg bj merah tu hubby ku….

so bwh nie gambo2 masa lpk dgn cholan…. gamba anak2 je pn… saje je… biar besar nti diorg ade kenangan kn…. jom layannnnnn…. ^_^

13102009975

13102009983

13102009984

13102009986

13102009989

aku nie sejak pakai hp ade camera nie, kemana saje sure amik gambo…. ade camera xmolak pakai…. lantak la kualiti gambo bgs ke x janji nti bile tgk gambo yg diambil bole terus igt bile, kt mane bende nie di tangkap… kan… kan…. ^_^

Permalink 2 Comments

ahad yg bosan…..

11/10/2009 at 5:44 pm (Uncategorized)

ramai yg suke ari ahad…. bole jenjalan…. lpk2…. tp aku lain lak…. ari ahad adalah ari yg paling bosan…. ari ahad di kelantan = ari isnin di KL… kalo best pn bile hubby cuti jer… huaaaaaaaa…. harap sgt hubby dpt tukar ke KL…. at least kalo hubby keje pn, aku leh kuar berjln dgn kwn2… x pn dgr adik beradik aku yg sememangnya kuat berjalan… ehehehehe… x pn ajak kwn2 dtg lpk umah reramai… x ke best tuh… huhu… angan2 dh memuncak… sekali hubby xdpt tukar… mau banjir kelantan nie dgn air mate aku….

so ari nie aktiviti kami 3 beranak cm biase…. bgn tdo, bg mandi baby dan adik… msk kalo rajin… kalo mls cal je hubby suh antakn nasik…. then bg anak2 tdo… bile diorg tdo, aku kemas ape yg patut… sapu umah, basuh pinggan… kalo rasa mls, aku mengadap laptop…. nk tdo xleh sbb adik tdo kejap2 je… so nti tido aku jd xpuas… mula la pale jd berat… so better x yah tdo…. ok…. ptg lak, angkat baju, then mandikn anak2… tp ptg td aku lpskn baby main kt luar jap… t pn x lame sbb ari nk ujan… kilat pn dh start bunyi masa tuh… suke tgk gelagak baby bile dpt main kt luar…

11102009949

11102009950

11102009951

11102009953

11102009952

11102009962

kejap je baby main kt luar pastu suh msk sbb langit dh mkin gelap.. gurun dh makin kerap berbunyi… so main kt dlm umah lak… aktiviti dlm umah, cm biase, tgk tv… baby mkin suke tgk tv skrg… kdg2 tu smpi x perasan lgsg papa die dh blk.. pastu muke sgt la kusyuk… tp td baby tgk tv dlm berbagai posisi… tp muke n mate tp kusyuk… huhu…

11102009964

memula elok je tgk tv even dok agak gengster…

11102009967

pastu dh start boring, gerak sikit ke dpn… umah punye bersepah gara2 baby… ehehehhe

11102009969

busan dodok, berdiri lak lah…. tp kaki nie lg best kalo angkat sblh….

11102009970

penat la berdiri… jom cangkung lak… ahahahahah…. mcm2 posh…

11102009966

so adik ape lg yg bole buat selain tdo…. tunggu la adik dh bole gerak sendiri nti… 1 umah adik main kejar2 dgn baby…. ahahahahha….

ape lak yg akan kitorg wat sok kn… mmmmm…. bosan menanti hari2 yg membosankn bile papa keje…. cian anak2 mama… nti adik besar xde la baby bosan… dh ade kawan bermain… sabar menanti hari itu k.. kte tunggu same2… ^_^

Permalink Leave a Comment

Next page »